Hvordan gå ned i vekt og spise hva man vil hele uken

Hvis noen av punktene under høres fristende ut kan periodisk faste være for deg.

  • Sving unna kreft
  • Vaskebrett kommer naturlig
  • Hormoner balanserer seg
  • Bedre søvn
  • Hindrer diabetes 2
  • Bedre fokus
  • Bedre metal helse
  • Bedre insulinfølsomhet
  • Leger tarmsystem

Periodisk Faste

Det er ikke farlig å være sulten.

-Thomas Formo

Definisjonen av faste i deg selv oversettes til “å være foruten”. Du kan faste fra sex. Du kan faste fra porno. Du kan faste fra alkohol. Du kan faste fra “junk food”. Du kan faste fra karbohydrater.

Mange blir fort skremt når de hører ordet “faste”. De tenker og føler at det å ikke spise er farlig. Vel – Det har de helt rett i. Å ikke spise over lengre tid vil til slutt føre til underernæring og helt til slutt døden. Men periodisk faste blir noe helt annet. 

Mennesket (Homosapiens) har igjennom sin evolusjonære prosess over flere hundre tusener av år, utviklet en særegen evne til å lagre fett på kroppen. Denne evnen er et resultat av kalde vintre med lite mat. Og selv om vintrene fortsatt kan være litt kalde på utsiden av huset, så kan vi til en hver tid sitte på innsiden av huset å nyte et varmt og godt måltid. 

Problemet som oppstår er at vi nyter ikke lenger bare ett varmt måltid. Vi nyter disse måltidene dagen lang, helt til vi går å legger oss. Noen ønsker også å spise seg god og mett før de legger seg. Dette gjør at kroppen aldri får fred til å rense seg selv. Den jobber overtid hele dagen. Til og med når vi sover må den fordøye mat. 

Autofagi

Denne renselses effekten som oppstår ved faste er det vi er ute etter når vi faster. Fastingen gjør at kroppen får tid til å gå over sitt byggverk av celler, se etter feil og reparere feil.

Kreft er f.eks et resultat av at celler multipliserer seg selv ukontrollert. Periodisk faste har vist seg å være effektivt i å forhindre kreft. 

Autofagi eller autofagocytose er i cellebiologi en fysiologisk prosess som regulerer omsetningen av proteiner samt organeller.

-Wikipedia

Enkelt forklart er autofagi når celler spiser seg selv. Noe som i første omgang høres veldig skummelt ut. Men når man ser litt nærmere på det, så er det veldig fordelaktig. 

I perioden hvor kroppen endelig har fått tid til å se på sitt byggverk av egne celler, gå over å reparere feil som har oppstått, så vil også insulin være lav.

Insulin

 For høyt insulin over lang tid er ikke en fordel for kroppen. Men hva er egentlig insulin? 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *